F.r.o.m 20191201 är verkstadsverksamheten avvecklad och vi utför endast konsultuppdrag.

Troberg Technology är en finmekanisk legotillverkare med inriktning mot modern CNC-skärande bearbetning inom svarvning och fräsning. Du hittar oss i Hackefors industriområde strax utanför centrala Linköping.

Efter en karriär inom ASEA-koncernen (ABB) startade Keijo Troberg i april 1992 det som skulle komma att bli verkstadsföretaget KMT Mecan i Linköping (Keijo & Magnus Troberg Mekaniska).

Då efterfrågan på företagets tjänster ökade med tiden och de gamla lokalerna blivit för trånga så krävdes en utveckling av verksamheten. För att möjliggöra detta så ombildades i juni 2005 den enskilda firman KMT Mecan till ett Aktiebolag och tog då sitt nuvarande namn Troberg Technology AB.

Technology/Teknik just för att kunna möta framtiden och dess kommande teknik på ett vidsynt sätt. I oktober 2005 flyttade företaget in i de nuvarande och då nybyggda lokalerna på Låsblecksgatan i Östra Hackefors.

Företaget har stadigt utvecklats och har successivt investerat i ny modern maskinutrustning.

Vi har under många år byggt upp vårt varumärke “When service counts” och vi är kända just för vår höga servicenivå och har ett gott rykte som vi ska fortsätta att vårda!

Under hösten 2019 avvecklas verkstadsverksamheten helt och företaget flyttar ut från Låsblecksgatan och lämnar Hackefors.

Fr.o.m 20191201 utförs nu endast konsultuppdrag.

Magnus Troberg

Flera företag väljer nu att ta hem produktion från låglöneländer för att det visat sig att närheten mellan kund och leverantör är en allt för viktig parameter för ledtid, service och produktutveckling. För oss är inte den parametern någon nyhet, så har vi alltid jobbat!